11.6 C
Munich
Čtvrtek, 24 října, 2024

Dobrá zpráva. Frenštát oficiálně otevřel cyklostezku. Děti ji pokřtily jízdou.

Must read

Přestože se po ní jezdí už několik měsíců, teprve ve čtvrtek 27. května došlo na oficiální otevření cyklostezky Lubina – Lomná ve Frenštátě pod Radhoštěm. Děti ji hned „pokřtily“ jízdou, spolu s nimi další vyznavači kol.

Přítomná vedoucí odboru vnějších vztahů frenštátské radnice Iva Vašendová připomněla, že cyklostezka měří 6,8 kilometru, začíná na hranici s obcí Trojanovice a vyúsťuje na hlavní silnici v Lichnově nedaleko Okluku.

„Stavba začala v únoru loňského roku a ukončena byla v listopadu,“ sdělila Iva Vašendová a dodala, že celkové náklady činily zhruba 37,5 milionu korun, přičemž 24 milionů korun tvořily dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury a z Moravskoslezského kraje.

Starosta Frenštátu pod Radhoštěm Miroslav Halatin poznamenal že loňský rok byl velmi problémový z více hledisek. „Bál jsem se, že se to včas nedokončí, jednak do toho zasáhl covid, potom výrazné deštivé počasí, když se dával podklad cyklotrasy. „Jsem velice rád, a asi ne jen já, že se to podařilo do konce loňského roku realizovat,“ řekl Miroslav Halatin.

Frenštátský starosta potom poděkoval zaměstnancům městského úřadu, zastupitelům města a firmám, které se podílely na realizaci. „Jsem rád, že jsme se mohli dneska sejít a také jsem rád, že tady již mnoho lidí tráví svůj čas,“ dodal Miroslav Halatin. Připomněl také, že se chystá propojení Frenštátu pod Radhoštěm a Tiché a Trojanovic a Rožnova pod Radhoštěm a pak už sezval malé cyklisty k slavnostnímu přestřižení pásky.

Sourcedenik.cz
- Advertisement -spot_img

More articles

- Advertisement -spot_img

Latest article